De Valk (buurtschap)

De Valk is n buurtschap in de gemeente Ee, in de Nederlaandse provinsie Gelderlaand. De Valk het ongeveer 430 huushouwens en 1670 inwoeners (2001). De buurtschap is verspreid over n antal wegen zo as de Lege Valkseweg (N801) en de Hoge Valkseweg. De buurtschap het gien kern. Deur de buurtschap stroomt de Groote Valkse Beek.

De Valk ligt ongeveer twee kilometer ten noordwesten van Wekerum, zes kilometer ten noordoosten van Lunteren en ongeveer 10 kilometer ten noorden van de gemeentelike heufdplaots Ee. Zes kilometer ten zuudoosten van De Valk he'j t Nasionaol Park De Hoge Veluwe. De grond over de de buurtschap is niet helemaol liek, t verschilt tussen de 4 en 16 meter in heugt boven NAP.

De Valk het zien eigen vriewillige braandweerpost an de Lege Valkseweg, waor ok de plaotselike EHBO-post zit. De braandweerpost is in 1946 op-ezet.

De Valk is n kaarkelike plaots. n Groot deel van de inwoeners is lid van de plaotselike Griffemeerde Gemeente. Bie de verkiezingen behaolt de SGP n meerderheid van de stemmen in t daarp.


Dit artikel is eskreaven in et westveluwske dialekt van Barreveld, in de Algemene Nedersaksiese Schriefwieze.