t Vorstendom Monaco (Principatu de Munegu in t Monegaskies of Principauté de Monaco in t Frans) grenst an Frankriek en de Middellandse Zee. t Dwargstaotjen het n oppervlakte van nog gien 2 km² en het n kleine 32.000 inwoeners. Daormee is dit t dichtstbevolkte land ter wereld. Monaco is ontstaon op 8 jannewaori 1297.

Principauté de Monaco
Vlagge van Monaco
Vlagge van Monaco
Wåpen van Monaco
Wåpen van Monaco
Ligging van Monaco
Ligging van Monaco
Basisgegeavens
Officiele språke Frans
Höyvdstad -
Regeringsform Parlementaere monarchie (vorstendom)
Godsdeenst Rooms-katholiek
Geografy en bevolking
Uppervlakde 1,95 km²
Inwoanertal
- Dichtheid
32.410
16.621 inw./km²
Koordinaten 43° 44′ N, 7° 26′ O

Koördinaoten: 44° N, 7° O

Oaverige
Volksleed Hymne Monégasque
Münteynheid euro (EUR)
Tydzone +1
Nationale feystdag 19 nov
Web | Kode | Tel. .mc | MCO | 377

Indeling

bewark

t Verschil tussen de staot en de stad Monaco is zuver theoreties, umdat de staot mar uut één stad bestaot, mar der is wel n bestuurlike indeling. De stadstaot is verdeeld in zes quartiers (wieken): Monte Carlo, La Condamine, Fontvieille, Le Larvotto, Les Moneghetti en Monaco-Ville, de leste is de ouwe vestingstad en wort daorum soms ampart van de heufdstad eneumd.

Bevolking

bewark

In Monaco woenen meer butenlanders as Monegasken. Van de inwoeners is 16% Monegask; 47% van de inwoeners het de Franse nasionaliteit; en van de overige 36% van de inwoeners is n belangriek deel Italiaans.

Geografie

bewark

t Vorstendom van Monaco is t op één-nao-kleinste onofhankelike land ter wereld naor Vatikaanstad. t Leit an de kust van de Middellandse Zee, 18 kilometer in t oosten van Nice, vlakbie de Italiaanse grens, en is umsingeld an drie kanten deur t Provence-Alpes-Côte d'Azur-gebied van Frankriek. Monaco bestaot uut n smalle strook land langerst de kust an de voet van de heuvels die t begin van de Alpen vormen. t Hoogste punt van Monaco is "Le Rocher" op 140 meter heugt.

Uutgaonde verwiezing

bewark
  Commons: Monaco - plaatjes, filmkes en/of gelüüdsbestanden.
  Dit artikel is eskreaven in et westveluwske dialekt van Putten, in de Algemene Nedersaksiese Schriefwieze.