Verskil tüsken versys van "Wikipedia:Praothoek"

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Krinkle (Oaverleg | bydragen)
→‎Gebroek foto's RTV Oost: Wikipedie, De vrieje encyclopedie
Regel 1.073:
 
:::n Bettien an-epast, moar noe he-k weer gin Engels. -- [[Gebruker:Erik Warmelink|Erik Warmelink]] 02:17, 27 mrt 2010 (CET)
::::Excuses voor mijn taalgebruik, hoewel ik het bewonder waag ik mij er nu even niet aan het te spreken.
::::Van wat ik begrijp heeft [[Gebruker:Woolters]] toestemming ontvangen om afbeeldingen gemaakt en gepubliceerd door RTV Oost te mogen uploaden op nds-nl.wikipedia.org. En die afbeeldingen mogen niet worden bewerkt, niet worden verspreid, noch worden gebruikt op een pagina buiten het nds-nl.wikipedia.org domein, zonder voorafgaande toestemmign van de rechthebbende.<br />Nu kun je van de ene kant bekijken dat dit een mooie aanvulling op de artikelen is van deze Wikipedia, maar helaas ik jullie teleurstellen dat ik voor vrijwel zeker weet dat een dergelijk proces niet is toegestaan. De Nedersaksische Wikipedie is geopend door en is eigendom van de The Wikimedia Foundation. Hun doel is, en ik citeeer, om "''mensen over de gehele wereld in staat te stellen tot en te betrekken bij het verzamelen en ontwikkelen van inhoud van educatieve aard onder een 'vrije inhoudslicentie'.''". Dat betekend, op enkele uitzonderingen na (kom ik zo op terug) dat het niet toegestaan is materiaal van welke aard dan ook beschikbaar te stellen op een project van de stichting dat niet vrij bruikbaar is onder een Vrije Inhoudslicentie. Dit komt ook duidelijk terug in de alom bekende slogan, namelijk "de '''vrije''' encyclopedie".
::::Zie ook [[wmf:Resolution:Licensing policy/Nl]] voor meer informatie. Zoals je daar leest is er een uitzondering hier op mogelijk, en dat is wanneer een wiki-project zelfstandig een EDP ontwikkeld. Een EDP houdt kortweg in dat het toegestaan om niet-vrije afbeeldingen te behouden zolang deze ''[[:nl:Fair use]]''. Let er hier bij op dat het hebben van een EDP niet inhoud dat dan alles geüpload mag houden, ook ''Fair use'' heeft zn beperkingen.
::::Aan de praktische kant:<br />Afbeeldingen met [[Mal:Allinnig Wikipedie]] zijn niet-vrij.
::::De afbeeldingen van RTV Oost hebben hoofdzakelijk twee opties:<br />1) RTV Oost geeft de afbeeldingen vrij onder een vrije licentie (zie [[commons:Commons:E-mailsjablonen|Commons:E-mailsjablonen]]), ze sturen dan een toestemmings-email naar het [[:nl:Wikipedia:OTRS|Wikipedia:OTRS]]-Team (zodat de toestemming verifieerbaar is door mensen buiten de contactpersoon met RTV Oost. Als dit gebeurd kunnen de afbeeldingen, al dan niet geautomatiseerd, massaal naar Commons kunnen worden geupload zodat in één keer alle wiki-projecten er van kunnen gebruik maken.<br />2) Als RTV Oost niet akkoort kan/wil gaan met ten minste één [http://commons.wikimedia.org/wiki/Commons:Choosing_a_license/nl#Bekende_vrije_licenties vrije licentie] zijn de afbeeldingen niet-vrij en zullen ze verwijderd moeten worden van het project.
:::: [[Gebruker:Krinkle|Krinkle]] 13:52, 12 jun 2010 (CEST)
 
==Wikimania Scholarships==