Vasseveld (Nederlands: Varsseveld) is een darp in de gemeente Olde Iesselstreek in de previnsie Gelderland in Nederland.

Mölle De Engel

Vasseveld hef bi-jnao 5800 inwoners en huusvestte tot januari 2008 in het vroggere gemeentehuus van Wisch het bestuurscentrum van gemeente Olde Iesselstreek. Vandaag an den dag is doar ut kantoor van Sensire in evestigd. Vasseveld hef met de Van Pallandthal een moderne sporthal met binnenbad en veurzieningen veur butensport. Vasseveld hef völ industriële warkgeleagenheid, veural op industrieterrein Hofskamp-Oost aan de N318 (afslag Twente Route noar Aalten).

In het centrum van Vasseveld bunt korts woningen, met winkelruumte op de begaone grond ebouwd. Deur anpassingen aan de bekke de Boaven-Slinge is een ecologische verbindingszone emaakt woarlangs dieren kunt verhuzen.

Vasseveld hef een internationale repetasie op het gebied van peerdensport en- fokkeri-j. Vasseveld hef goeie veurzieningen: een moderne sporthal/zwembad: de Van Pallandthal, de bibliotheek, het archief, het zörgcentrum "Den Es" en de "Bettekamp" en sociaal-cultureel centrum de Kwaksmölle. Sinds 2011 steet in ut centrum van Vasseveld ut Kulturhus "Het Borchuus".

Op de lieste van Vasseveldse bezeensweerdegheden stoat onder meer de Hervörmde Karke of Laurentiuskarke, mölle de Engel en het Hofshuus, een originele saksiese boerderi-je dee in de jaoren '90 rieksmonument is ewodden en daornao deur vri-jwillegers helemaol in de olde staot is restaureerd. In 2011 is noast het Hofshuus de Gesinkschure ebouwd. Een noar old veurbeeld bouwde Saksische veldschure. In de Gesinkschure wordt de museumstukken van het Hofshuus in het vervolg op eslagen, umdat in disse schure de lucht geklimatiseerd is.

De wekkelekse markte wöd eholden op vri-jdagmeddag en -aovend op et Kerkplein.

Evenementen bewark

 
Museumboerderi-j ut Hofshuus

Jaorlekse evenementen bunt onder meer:

  • Nationale motorcross (mei)
  • Eeuwig Erbarmen Festival/’n drom (eerste zaoterdag van juli)
  • men-wedstrijden (juli)
  • Vassevelds Volksfeest (darde weekend van augustus)
  • Koetsentocht en Monicadag (juli)
  • Kramprun (september)
  • Achterhoeks Wielerspektakel (december)

Bekende Vassevelders bewark