Luttenbarg is n dörp in de gemeente van Raolte in Oaveriessel. An t eade van 2003 hadde et ongeveer 2256 inwoners. In t zuden van Luttenbarg is ter een natuurgebied wat desölfde name hef, met völle bos en wat heide. Dit natuurgebied is een kleine stuwwalle met et heugste punt op 31 meter boaven NAP. t Is een vri'jligend deel van de Sallaandse Heuvelrugge.

Luttenbarg
Dörp in Nederlaand
Luttenbarg (Oaveriessel)
Luttenbarg (Oaveriessel)
Luttenbarg
Luttenbarg
Luttenbarg
Bestuur
Provinsie NL-OV Oaveriessel
Gemeente Raolte
Geografie en bevolking
Inwonners
2256 (?)
Koordinaten 52° 24′ N, 6° 22′ O

Koördinaoten: 52° 24′ N, 6° 22′ O

Aoverig

De boeren in en rondumme et dörp hebt veural melkkoeën.

Körtbi'j et dörp is er een vri'jetiedspark zo as een camping en een park met vekaantiehuusies. In t zuudoosten he-j een straotenracebaan de Luttenbargreenk. Hier wörden van 1971 töt an 1989 internationale motorraces eheulden. In Luttenbarg zit ook et laandbouwmuseum De Laarman en t klompenspul Diekman, waor nao old ambacht klompen emaakt wördt. Midden in et dörp stiet sinds 1915 een mariagrotte.

Deur et dörp hen löp de laandelike fietsroute 15 Boerenlaandroute. t Dörp is slecht te bereiken met t OV. De bushalte die ast körtste bi'j lig, is op 3,5 km ofstaand, körtbi'j Raolte en Lemelerveld en in et wekende kump er helemaole geen busse.

Mooi um te weten bewark

  • Nao Luttenbarg gaot jaorliks völle leu uut heel Nederlaand hen, umdet der tiedens t Luttenbergs Feest t laandelik bekende zwientietikken edaon wördt.
  Dit artikel is eskreaven in et sallandsk.