Ni'j-Heeten

Ni'j-Heeten is een dörpien in Sallaand en lig in de Oaveriesselse gemiente Raolte. Et dörp had in 2020 zo um en naobi'j 1150 inwoners[1]

Ni'j-Heeten
dörp in Nederlaand Flag of the Netherlands.svg
Ni'j-Heeten (Oaveriessel)
Ni'j-Heeten
Ni'j-Heeten
Bestuur
Provinsie NL-OV Oaveriessel
Gemeente Raolte
Geografie en bevolking
Inwonners
1155 (2020)
Koordinaten 52° 19′ N, 6° 21′ O

Koördinaoten: 52° 19′ N, 6° 21′ O

Aoverig
Belangrieke verkeersaoders N332
Netnummer 0572
Postkode 8112
Offisiële webstae
[1]
Ni'j-Heeten, parochiekärk Sint Joseph

Et dörp lig tussen Holten en Raolte in de weilaanden an de rand van de Sallaandse Heuvelrugge. Er umhen ligt ook de dörpen Haorle, Heeten, Okkenbroek, Lettele en Nijverdal.

CultuurBewarken

Luu uut Ni'j-Heeten gaot nauw met mekare um. Er bint rellatief völle inwoners lid van de verschillende verenigings in et dörp.

BeziensweerdighedenBewarken

Et dörp hef 5 gemientelike monumenten: Woonhuis, Pastoorstuin en begraafplaats, Pastorie, dubbel woonhuis en de Rooms-Katholieke kärke.

De Rooms-Katholieke Kärke Jozef van Nazareth is van 1923 en ontwörpen deur Wolter te Riele.[2] In et midden van et dörp in et centrum lig t Pleintie. Det is een plein waora-j et kunstwärk 't Gonst vinden kunt. Et bestiet uut veer önderdielen die emaakt bint deur de beeldholder Saske van der Eerden.

SportBewarken

SV Nieuw Heeten is een spörtvereniging in Ni'j Heeten en hef veer spörten önder zich: voetbal, handbal, volleybal en tennis.

FeestenBewarken

In et letste weekend van de bouwvakvekantie is er elk jaor een dörpsfeest: et Bouwvakfeest. Dit feest duurt drie dagen en wördt örganiseert deur de carnavalsvereniging de Hekk'nsluuters. Met Koningsdag is er Orangepop.

Luu die in Ni'j Heeten ewoont hebtBewarken

Uutgaonde koppelingsBewarken

  1. Maondciefers van et CBS oaver bevolking
  2. R.K. Parochie St. Joseph Nieuw-Heeten/Holten; Gebouw Irene op hervormdholten.nl


  Dit artikel is eskreaven in et sallandsk.