Noordoost-Nederlaand

De term noordoost-Nederlaand slat op 't diel van Nederlaand det in 't noordoosten van 't laand lig. In verschillende contexten umvat 't een verschillend gebied; hiel wat orgenisaties hebt heur eigen warkdefinitie van noordoost-Nederlaand. De term vaalt nogal ies as d'r spraoke is van 't gebied daoras vanolds de Nedersaksische streektaal epraot wördt.

In cultuurlijk opzicht hebt de noordoostelijke streken veul gemienschappelijks: denkt naost de streektaal an spöllen en gebruken as klootschieten, karbitschieten en de autorodeo, sociaole gebruken as de naoberplichten en gerechten as knieperties en de krentenwegge. De pervincie Grunning hef historisch veul gemien mit de pervincie Frieslaand en de Duutse streek Oostfrieslaand. Ok aandere streken trekt oaver pervinciegrèenzen hen op mekaar an, zoas Twente en de Achterhoek.

Noord en oost

bewark

Grunning, Drenthe en Frieslaand wördt vake töt 't noorden erekend en hebt veul samenwarkingsverbaanden. Zo kump de Partij voor het Noorden op veur de belangen van dizze pervincies. In Grunning en Drenthe verschient 't Dagblad van het Noorden.

Oaveriessel en Gelderlaand ziet heurzölf as Oost-Nederlaand; dit ziej beveurbield terogge in de name van de Oaveriesselse umroep RTV Oost.

  Dit artikel is noch mar en beginnechyn. Help mid döär et üüt to breiden.
  Dit artikel is skreaven in et drentsk.