Zie Colorado (duurverwiesziede) vuur aandere betekenissen van Colorado.

Colorado is nen stoat in de Verenigde Stoaten van Amerika. Et beslöt et grötste deel van de Rocky Mountains, et noordoostelike deel van de Coloradoplate en et westelike deel van de Great Plains. Et is den achtstegrötsten stoat wat oppervlakte angeet. In 2014 wonden der ongevear 5.355.866 leu in Colorado.

Colorado
Vlagge van Colorado Woapen van Colorado
Vlagge van Colorado Woapen van Colorado
Kaarte van Colorado
Kaarte van Colorado
Centennial State
(Eeuwstoat)
Ofkorting CO
Tiedzone −7/−6
Informasie
Oppervlak laand 269.837 km² (0,36%)
Inwonners
- Dichtheid
5.355.866 (2014)
19,9 inw./km²
Geografie en bevolking
Too-etreaden 1 augustus 1876

Den stoat is neumd noar de Coloradorivier. Den daankt zinn naam an de Spaanse verkenners, dee as den rivier de Río Colorado (ekleurde rivier) neumden vanweage et rossige zilt wat oet de baargen metköm. Et gebeed Colorado wör in etekend op de kaarte op den 28sten februwoari 1861 en wör op den eersten augustus van 1876 as 38sten in de Verenigde Stoaten op enömmen. Colorado hef as bienaam de Centennial state, umdet et 100 joar noa de Amerikaanse verkloaring van onofhaankelikheid in de verenige op enömmen wör.

Colorado hef op et noorden ne greanze met Wyoming, met Nebraska op et noordoosten, met Kansas op et oosten, Oklahoma op et zuudoosten, Niej Mexiko op et zuden, Utah op et westen en met Arizona op et zuudwesten. Den stoat is vuural befaamd um zin ansprekkende, ofwesselende laandskop van baargen, woold, hoogvlaktes, mesa's, canyons, platen, rivieren en weustelaand.

De heuwdstad is Denver. Det is ook meteen de drokste stad van Colorado.